Letní varianta rajčatové bruschetty je moje nejoblíbenější! Chuti čerstvých rajčátek v kombinaci s olivovým olejem, mořskou solí a bazalkou se jen tak nic vyrovná! Skvěle funguje jako malý oběd nebo rychlá letní večeře.
Na 6 chlebíčků
Doba přípravy: 15 minut
6 plátků italského chleba
300 g malých rajčátek
50 ml kvalitního olivového oleje
pár lístků čerstvé bazalky
mořská sůl
- Předehřeju si troubu na 200 °C. Krajíčky chleba potřu olivovým olejem a dám je péct na zhruba čtyři minuty. Během pečení je neotáčím.
- Rajčátka nakrájím a dám je do misky. Přidám olivovým olej, natrhané lístky bazalky, trochu osolím a vše jemně rukou promíchám.
- Rajčatovou směs rozdělím na topinky a pak už se jen s chutí zakousnout!