Spaghetti al Limone

Spaghetti al Limone

Když jsme byli s Tomášem na Sicílii, zamilovali jsme se. Ta chuť převálcovala i holky na naší dovolený v Toskánsku. Takže počítejte s tím, že až si tyhle špagety uvaříte vy, čeká vás stejný osud.

Využijte toho, že jsou na trzích pořád ještě k dostání voňavý a sluncem vymazlený rajčata a berte je. Doma si nalejte skleničku dobře nachlazenýho vína, srovnejte si čas a dejte se do toho. Slibuju, že do dvaceti minut máte HO-TO-VO!

PS: naše děti tohle jídlo zbožňujou!
PS2: po tomhle kulinářském aktu zůstává kuchyň v poměrně dobré kondici – velký plusový bod!

Doba vaření: 20 minut
(na 2 porce)

250 g špaget – nejlepší jsou ty s hrubou texturou, omáčka na nich lépe ulpívá
200 g čerstvých rajčat
150 g buvolí mozzarelly
50 ml olivového oleje – my teda dáváme klidně i víc, olivový olej u nás jede stejně rychle jako máslo:)
2–3 citrony – ideálně bio
pár lístků čerstvé bazalky
sůl

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Mezitím si nakrájejte rajčata i mozzarellu na kostky a dejte je do mísy. Přidejte olivový olej, vymačkejte na směs citrony a přidejte natrhané (nekrájet, natrhat!) lístky bazalky.

Uvařené špagety sceďte a vraťte do hrnce. Ihned je zalijte připravenou směsí, pořádně promíchejte a na pár minut přiklopte. Na závěr můžete na těstoviny nastrouhat trochu parmazánu. Jednoduchost/ dokonalost! Buon appetito!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *