S borůvkami je to věda. Mimo sezonu chuťově za moc nestojí. Je tedy lepší vytáhnout mražené, pokud jste si nějaké nasbírali do zásoby. V létě ale skočte na zahradu nebo na trh, protože z čerstvých je kaše samozřejmě nejlepší!
Na 2 porce
Doba přípravy: 10 minut
½ hrnku ovesných vloček
200 g čerstvých nebo mražených borůvek
1 lžíce medu
4 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce oblíbené granoly / malá hrst ořechů
pár malin a jahod na ozdobu
pár snítek čerstvé máty
1. Vločky nasypu do rendlíku a zaliju dvojnásobným množstvím studené vody. Vařím je na mírném ohni. Když jsou vločky skoro hotové, přisypu k nim borůvky a přidám lžíci medu. Důkladně promíchám a ještě chvilku vařím.
2. Hotovou kaši rozdělím do misek, do středu dám kopeček jogurtu, posypu granolou nebo pečenými ořechy a ozdobím malinami a rozkrojenou jahodou.