_MG_2758

Topinka s pečeným zelím a crème fraîche

Na 4 topinky
Doba přípravy: 15 minut + 35-45 minut pečení

½ menší hlávky červeného zelí
100 ml slunečnicového oleje
1 lžíce červeného octa
2 lžíce olivového oleje
malá hrst vlašských ořechů
4 krajíce chleba
1 stroužek česneku
1 kelímek crème fraîche (cca 200 ml)
sůl

1. Předehřeju si troubu na 200 °C. Zelí nakrájím na tenké plátky, dám ho do mísy, zaliju slunečnicovým olejem i červeným octem, osolím a pořádně promnu mezi prsty. Pak ho rozložím na plech a peču zhruba 35 až 45 minut, mezitím několikrát promíchám. Zelí je hotové, když je měkké a místy křupavé.

2. Do pečicí misky nasypu ořechy a lehce je v troubě opeču.

3. Krajíce chleba potřu olivovým olejem a také je opeču v troubě. Hotové topinky trochu potřu česnekem a namažu vrstvou crème fraîche. Nakonec přidám upečené zelí a posypu ořechy.

_MG_2644

_MG_2647

_MG_2655

_MG_2729

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *