Kadeřávkový salát

Kadeřávkový salát

Zbožňuju kadeřávek! Už jste ho ochutnali? Skočte v sobotu na farmářské trhy a určitě tam na tuhle dobrotu narazíte. Kadeřávek výborně chutná a je krásně křupavý. V kombinaci s jablkem, mrkví a opečenými ořechy rázem získáte bleskurychlý oběd nebo lehkou večeři. A jestli navíc potřebujete odlehčit svému žaludku, tak tenhle salát skvěle funguje. Pocit hladu ustoupí s posledním křupavým soustem jedna dvě.

Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut

1 menší svazek kadeřávku
1-2 mrkve
1 středně velké červené jablko
hrst opečených lískových oříšků
olivový olej

1. Předehřeju si troubu na 170 °C a nasypu oříšky do plechové pečicí misky. Peču je v troubě do rozvonění, trvá to asi 7-10 minut. Když jsou oříšky hotové nakrájím je nahrubo.

2. Důkladně očistím listy kadeřávku pod tekoucí studenou vodou a nakrájím ho ostrým nožem najemno. Připravený kadeřávek rozdělím na talíře, zakápnu ho olivovým olejem a jemně ho promnu mezi prsty. Na mandolíně si nakrouhám jablko na asi 0,5 cm tenké plátky a nakrájím je tenké proužky.

3. Mrkev oškábu a nakrájím ji na stejně velké proužky jako jablko. Mrkev a jablko navrstvím na kadeřávek a zasypu hrstí opečených ořechů.

Kadeřávkový salát

Kadeřávkový salát

Kadeřávkový salát

Kadeřávkový salát

Kadeřávkový salát

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *