granola_marianne

Domácí granola

Zkuste si upéct domácí granolu jako takový malý dárek pro sebe i své milé. Zaručuju, že vám to pomůže snídat lépe a hlavně zdravěji!

Na cca 1 kg granoly
Doba přípravy: 45 minut

200 g ovesných vloček
200 g špaldových vloček
250 g nahrubo nasekaných ořechů (použijte ty, které máte nejraději)
½ hrnku dýňových semínek
½ hrnku slunečnicových semínek
¼ hrnku lněného semínka
½ lžičky mlété skořice
¼ lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
špetka soli
200 ml medu
šťáva z 1 pomeranče
150 g jablečných křížal
130 g nesířených brusinek v jablečné šťávě

1. Předehřeju si troubu na 170 °C. Ve větší misce smíchám ovesné a špaldové vločky, ořechy, semínka, skořici a špetku soli. V hrnku promíchám med s pomerančovou šťávou, naliju na vločkovou směs a rukama pečlivě promíchám.

2. Vločkovou směs rovnoměrně nasypu na plech a peču 25 až 30 minut. Několikrát vločky promíchám vařečkou, aby se nespálily. Když jsou vločky a ořechy hezky zlaté, vyndám plech z trouby a granolu nechám důkladně vychladnout.

3. Teprve potom k ní přisypu nalámané křížaly a brusinky. Granolu uchovejte v nádobě s víkem, kde vydrží křupavá zhruba měsíc.

1452725454145

1452725484614

1452725521755

(Foto: Johana Pošová pro časopis Marianne)

2 komentáře k “Domácí granola

  1. […] oblíbené oříšky a přidám zálivku z medu a pomerančové šťávy, stejně, jako to dělá Bjukitchen. […]

  2. Musím uznat, že jsem nikdy nejedl lepší…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *