ovesna_s_hruskou

Ovesná kaše se svařenou hruškou

Nedávno jsem přemýšlela nad zimními variantami ovesné kaše, protože jsem pořád dokola střídala jen jablečnou a banánovou. Pak jsem si vzpomněla na svůj oblíbený dezert – svařené hrušky s hroznovým vínem na medu! Vanilkovou zmrzlinu stačilo nahradit ovesnou kaší a můj nový snídaňový požitek na chladná rána je na světě! Hezký víkend!

Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut

1/2 hrnku ovesných vloček
1 lžíce medu
asi 1 cm dlouhý vanilkový lusk
1 menší hruška
2 hrstě modrého hroznového vína

1. Nejdříve si připravím ovoce. Nachystám si rendlík (budete potřebovat i pokličku), ve kterém na mírném ohni rozpustím lžíci medu a přidám kousek vanilky. Když je med rozpuštěný, vhodím na silnější plátky pokrájenou hrušku a přiklopím pokličkou. Občas promíchám, aby se mi nepřipálila. Zhruba po 4 minutách přisypu hroznové víno a opět přiklopím. Počkám, až mi i hroznové víno hezky změkne a potom stáhnu z plamene.

2. Mezitím si uvařím ovesnou kaši. Vločky nasypu do rendlíku a zaliju je dvojnásobným množstvím vody. Vařím na mírném ohni do zhoustnutí, trvá to asi 5 minut. Vločky by měly mít kašovitou konzistenci, když je naberu na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka. Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.

3. Do oblíbených misek rozdělím část svařeného hroznového vína, zaliju ovesnou kaší a navrch hezky poskládám zbylou část hroznů a svařenou hrušku.

ovesna_s_hruskou1

ovesna_s_hruskou2

ovesna_s_hruskou4

ovesna_s_hruskou5

ovesna_s_hruskou6

ovesna_s_hruskou7

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *