Třikrát sláva, končí zima! Teda skoro. Prostě za týden, dva nebo tři už určitě bude teplo a budeme nosit hezčí oblečení a všichni budeme mít mnohem lepší vlasy. Jenže než tohle všechno přijde, tak si musíme užít poslední super zimní citrusy, ať jsme na tu krásu nachystaní!
Na 4 topinky
Doba přípravy: 25 minut
4 krajíčky dobrého chleba
40 ml olivového oleje
1 menší grep
1 červený pomeranč
1 pomeranč
1 lžíce hnědého cukru
80 g jemného kozího žervé
1. Zapnu si troubu na gratinování (pečení shora) na 230 °C. Krajíce chleba potřu olivovým olejem a dám je na 5 minut péct.
2. Z citrusů pečlivě okrájím kůru až k dužině, abych je zbavila i bílé kůžičky, a nakrájím je na kolečka silná asi půl centimetru.
3. Plech si vyložím pečicím papírem, naskládám na něj citrusy, zakápnu je olivovým olejem, rovnoměrně pocukruju a upeču dohněda. Trvá to 15 minut.
4. Topinky potřu kozím žervé a naaranžuju na ně upečené citrusy, aby na každé byl grep i oba druhy pomerančů. Ještě je pokapu olivovým olejem a posypu hrubou solí. Pak si pěkně zpříma sednu, dojmu se nad tou křupavou svěží krásou a chramstnu do ní! Křup!