Hezkou sobotu! Jsme s Terkou na prázdninách v New Yorku a málem jsme zapomněly přidat nový recept. Dneska mám pro vás naši momentálně nejoblíbenější topinku. Vždycky když si s Tomášem chceme dát jen rychlou večeři, tohle je jasná favoritka. Taky si ji bereme s sebou na každý výlet na naši rybářskou chatičku nebo na túru. Takže jestli se chystáte na piknik nebo na chatu, sbalte si s sebou tuhle skvělou dobrotu!
Na 2 porce
Doba přípravy: 10 minut
4 topinky
2 hrstě rajčátek
1 lžíce vypeckovaných oliv
1 lžíce kapary
1 menší červená cibule
2-3 lžíce olivového oleje
trochu citrónové šťávy
pár lístků bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř
200 g ovčího sýru feta
1. Nejdříve si do misky nakrájím rajčátka na polovinu, přidám olivy, kapary a na plátky nakrájenou cibuli. Zakápnu olivovým olejem, citronovou šťávou, přidám natrhanou bazalku, sůl a čerstvě mletý pepř a vše opatrně promnu mezi prsty.
2. Chleba si opeču v troubě nebo v toustovači. Topinky lehce pokapu olivovým olejem, narovnám na ně na tenko nakrájené plátky fety a jemně je pokapu olivovým olejem. Navrch pak naskládám část směsi z rajčátek a oliv a opepřím čerstvě mletým pepřem. Zbylou fetu nakrájím na kostky a přidám ji do misky k rajčátkům. Na talíř dám topinku a doplním ji salátkem z rajčátek a fety.
Nádherné, chutné
Urcite vyzkousim, fetu miluju 🙂