Hezkou středu! Dneska mám pro vás recept na kuskusový salát, který jsem vymyslela, když jsem nám jednou připravovala piknik na výlet. Několikrát jsem ochutnala kuskusový salát s rozinkami, ale jelikož je zrovna nemusím (pokud teda nejsou v koláči), zkusila jsem do salátu přidat hroznové víno. Bobule vína salát osvěží a dodají mu příjemnou sladkost! Kuskusový salát si můžete připravit i den předem a pak si ho vzít do práce jako zdravý oběd.
Na 4-6 porcí
Doba přípravy: 30 minut
1 hrnek syrového kuskusu
sůl
1/2 hrnku olivového oleje
3 větší hrstě hroznového vína
1 salátová okurka
1 zralé avokádo
1 svazek koriandru
4 jarní cibulky
50 g mandlových lupínků
1 citron (kůra i šťáva)
1. Nejdříve si uvařím kuskus podle návodu na obalu. Pak ho nechám vychladnout a dochutím solí a olivovým olejem.
2. Troubu si předehřeju na 180 °C. Mandlové lupínky nasypu do pečicí formy a peču je do zlatova, trvá to asi 5 minut.
3. Než mi kuskus vychladne, odstopkuju si hroznové víno, oloupu avokádo a okurku a nakrájím je na kostky. Očištěnou jarní cibulku nakrájím na kolečka, nasekám koriandr a vše dám do mísy a opatrně promíchám.
4. Do mísy pak přisypu vychladlý kuskus, přidám citronovou šťávu a kůru a ještě jednou vše důkladně promíchám. Podle potřeby salát dochutím olivovým olejem a solí a nakonec posypu opečenými mandlovými lupínky.