ambi-londyn-2015+(152+of+190)

Londýn

Londýn. Pro mě destinace snů! Miluju, jak Londýn pulzuje, jak je všestranný a hlavně pořád hladový po dobrém jídle. Když jsem tam chodila do školy, veškerý volný čas jsem trávila šmejděním po nových dobrotách (a do toho samozřejmě taky trochu nakupovala). Pamatuju si, jak jsem jedno celé dopoledne strávila na Borough Marketu a pak jsem tam všechny kamarády a známé, kteří mě přijeli navštívit, tahala a nutila je se mnou jíst! Zbožňuju dlouhé procházky zakončené jídlem, a přesně pro tohle je Londýn ideální. Vybrala jsem pro vás ty nejlepší londýnské restaurace, bistra a kavárny, kde si nejvíc pochutnáte. Kdokoliv z vás tam má zrovna cestu, užijte si to i za mě!

Snídaně

THE MODERN PANTRY – moje nejmilejší snídaně v Londýně. Vysedávala jsem tam skoro denně, takže znám jejich snídaňové menu opravdu důkladně! Rozhodně si dejte jejich granolu!
www.themodernpantry.co.uk
47-48 St John’s Square, Clerkenwell, London EC1V 4JJ

THE WOLSELEY – ranní dávka aristokracie na Piccadilly
www.thewolseley.com
160 Piccadilly, London W1J 9EB

Oběd

THE MANOR – moje druhá nejoblíbenější restaurace na světě, takže myslím, že ani není třeba nic víc dodávat! Tak prostě jen jděte a debužírujte!
www.themanorclapham.co.uk
148 Clapham Manor St, London SW4 6BX

THE MANOR

THE MANOR

THE MANOR

THE MANOR
 
LYLE’S – kombinace krásného industrálního interiéru a skvělého jídla. Lyle’s má ten správný buzz, takže kromě výborného jídla si užijete i spoustu zábavy. (Moje 3. nejoblibenější restaurace!)
www.lyleslondon.com
Tea Building, 56 Shoreditch High St, London E1 6JJ

LYLE'S

LYLE'S

LYLE'S

Káva

WORKSHOP – pro radost i pro vzpruhu!
www.workshopcoffee.com

Mají 4 pobočky, takže na některou z nich určitě narazíte:
Clerkenwell Cafe
27 Clerkenwell Road, London EC1M 5RN
Fitzrovia Coffeebar
80 Mortimer Street, London W1W 7FE
Holborn Coffeebar
60 Holborn Viaduct, London EC1A 2FD
Marylebone Coffeebar
1 Barrett Street, London W1U 1AX

WORKSHOP

LOOK MUM, NO HANDS – v téhle kavárně mají nejen výtečnou kávu, ale taky vám namíchají skvělý drink! Pamatuju si, jak jsme tam s Tomášem byli poprvé, prolévali jsme se filtrovanou kávou a zhltli 3 kousky Guinness caku, ufff! Mimochodem, můžete si tady dopřát také teplou snídani, nebo se naučit něco o kávě na jednom z jejich workshopů.
www.lookmumnohands.com
49 Old Street, London EC1V 9HX

Večeře

DINNER – v Dinner jsme byli třikrát a třikrát to bylo na potlesk! Tak si skočte taky zatleskat!
www.dinnerbyheston.com
66 Knightsbridge, London SW1X 7LA

ST. JOHN a ST. JOHN & BREAD AND WINE – mňam a zase mňam! Představte si, že přijdete na návštěvu k někomu, kdo opravdu dobře vaří a rozhodně si nemyslí, že málo je dost! A milovníci masa si určitě přijdou na své!
www.stjohnrestaunrat.com
26 St John St, London EC1M 4AY

Mezi chody s láskou

Vše ostatní, co byste si přáli ochutnat najdete na BOROUGH MARKET. Kromě obrovského výběru ovoce, zeleniny, sýrů, těstovin a masa tady najdete výbornou kávu, nepřeberné množství fresh džusů, indického jídla, sendvičů a takhle bych mohla pokračovat až do nekonečna! Rozhodně ale vyhledejte stánek BREAD AHEAD (v jejich pekárně jsem se učila péct chleba a croissanty) a dejte si jejich koblihy, ale ne jen jednu, ochutnejte všechny příchutě, protože nedat si je, je prostě hřích!

BREAD AHEAD – kdybyste náhodou chtěli jít na jejich kurz:
www.breadahead.com
3 Cathedral St, London SE1 9DE

13 komentářů k “Londýn

  1. Do Londýna se zrovna chystáme poprvé jako rodina. Určitě některých doporučení vyzkoušíme. Jen doufám, že mě v nich mojí kluci nezruinují 🙂

    1. Jéééé! To mám radost, že se Vám to zrovna hodí! Užijte si Londýn!

  2. No teda, vypadá to, ze jsem pěkný „neznarestaurant“, bydlím kousek od Londýna, ale kromě Workhouse coffee a Borough Market jsem úplně mimo! Třeba vyrazit a prozkoumat! Děkuji za tipy! 🙂 x

  3. Doporučuji http://flatironsteak.co.uk na Covent Garden.
    Přijemné ceny, útulné prostředí, výborné steaky, dokonalý gratinovaný lilek a skvělá zmrzlina ze slaného karamelu obalená v čerstvě nasekané čokoládě na závěr 🙂

    1. Díky, vyzkoušíme!

  4. Báro, děkuju za tipy! Ty fotky jsou nádherné. Můžu se zeptat, čím fotíte? 🙂 Dneska jdu zkoušet pepřovou kaši, tak jsem zvědavá. Jana

    1. Hezký den Jano, tyhle fotky fotil fotograf Honza Zima. Já fotím jen na iPhone:-) doufám, že vám chutnala kaše!

      1. Báro, díky. Kaše byla vynikající! 🙂

        1. Díky!

  5. Bydlim v Readingu a driv jsem pracovala na Great Portland Street u Oxford Circusu. Londyn naprosto zboznuju z uplne stejnych duvodu. Obcas tam zajedu jen na prochazku, protoze vim, ze se pri ni muzu zastavut v nektere uzasne kavarne ci prave stravit pul dne na Borough marketu! 🙂 jeste bych do clanku pridala Scandi Kitchen, kterou naprosto zboznuju!

    1. až budu příště v Londýně (červen) tak tam určitě zajdeme! Díky za tip!

  6. Dobry den, muzete prosim prozradit odkud je to „telove“ tricko? Dekuji!

    1. Hezký den, to je od Denisy Nové!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *