IMG_8525

Miminko – co jsme my měli a třeba mít ani nemuseli

Víte, co mě vždycky zaručeně pobaví? Když o mně někdo napíše, že jsem blogerka. Ve světě, kde by blogerky postovaly s mojí pravidelností, by už blogy dávno vymřely. Což by byla (v některých případech) škoda.

Často mi na instagram chodí dotazy ohledně toho, co je potřeba pořídit pro miminko. Já pokaždý napíšu seznam, co jsme měla já, kterej pak ale samozřejmě zapomenu uložit a za pár dní bum a píšu ho znovu. Takže pro svůj klid a ty z vás, co to zajímá – tady je můj oficiální příspěvek k tématu „Miminko – co jsme my měli a třeba ani mít nemuseli“.

IMG_8079

Naše základní výbava:

Nosítko Ergobaby – máme dokonce dvě, Original a 360°. Original je levnější a určitě oceníte jeho praktickou kapsu na plínku, klíče, ňákou tu tyčinku nebo mobil. 360° zase můžete polohovat podle velikosti dítěte. Je teda dražší, ale bederní pás má rozhodně lepší. Nosítko je pro nás naprosto elementární záležitost. Vůbec si nedovedu představit, že bychom ho neměli. Fakt!

Plenky BABYLOVE Nature z DM – Pipi říkal, že jsou fakt pohodlný a opravdu dobře sajou. Je prý s nima naprosto spokojen. Mimo to jsou ..ehm, aspoň trošku eko, což se taky počítá.

Postýlka – to je naprosto opačnej příběh než ten s nosítkem. Postýlka u nás byla investice zcela zbytečná, Cipísek spí v posteli s námi. Máme ji ale od LEANDER a je, když nic jinýho, fakt hezká.

Přebalovací pult – pořídili jsme taky od LEANDER a je fajn.

Autosedačka – máme CYBEX.

Dětská kosmetika – Cipíska většinou myju jenom vodou. Má dobrou kůži, takže ho zatím ani ničím nemažu. Pokud měl u moře z toho všeho válení se v písku trošku sušší kůži, namazala jsem ho měsíčkovým olejem od Weledy. Jinak ale nepoužíváme nic. Ani vlhčené ubrousky. Prdelku mu vždycky umyju pod vodou a osuším malým ručníkem, který nosím s sebou v tašce.

Kočárek – Pipiho vozový park čítá dvě vozidla. Bugaboo Cameleon a Thule. Musím říct, že oba jsou dobrý. Thule je rozhodně funkčnější, zvládne toho fakt hodně. Což je určitě prima, pokud vaše dítě v kočárku VYDRŽÍ SEDĚT. Což není náš případ, Cipíska to velmi nebaví.

Oblečení – jedno slovo. Pohodlí. Pořiďte měkké věci, bez gumiček a milionů knoflíků. Fakt není nutný miminka za každou cenu složitě cpát do pseudo roztomilejch oblečků. Pohodlný a jednoduchý záležitosti z co nejvíc přírodních materiálů, to je, oč tu běží. Já osobně mám ráda třeba značky TINYCOTTONS, Bobo Choses, H&M Exclusive, OR.BASICS, ARKET, Gray Label, Petit Bateau nebo obchod Smallable – tam toho najdete hodně. Ale bude to i hodně stát.

Co jsem si s sebou nesla do porodnice:

Rozepínací košili
Jednorázové síťované kalhotky z lékárny
Porodnické vložky (joo, to je holt život)
Vložky do podprsenky
Mast na bradavky Bepanthen
Mast z dubové kůry (urychluje hojení)
Pohodlný ponožky a župan
Osušky
Kokosovou vodu

Pro Cipíska jsem vezla:

Dvě nebo tři bodýčka
Mušelínovou dečku na přikrytí
Péřovou zavinovačku (narodil se v únoru)
Plenky
Tři látkové pleny
Teplé oblečení
60% líh na čištění pupíku

Po návratu z porodnice jsem měla doma:

Hypoalergenní prášek na praní (my používáme Frosch)
Tyčinky na čištění uší
Homeopatika RH5 (pomáhají rozproudit kojení)
Čaj pro nás, kojící (já pila ten od Weledy)
Fenyklový čaj
Odsávačku (já ji sice nepoužila, ale několik mých kamarádek za ni bylo hodně rádo)
Lahvičky (měla jsem skleněné od Aventu, ale taky zůstaly nepoužité)
10 ks látkových plen (koupila jsem ty z bio bavlny v dmku)
Mušelínové osušky
Dětské nůžky na ještě dětštější nehty
Teploměr do vody (myslím, že voda by měla mít asi 37°C – Pipi měl teda radši trošku teplejší)
Vanička na koupání (kupte nějakou obyčejnou – my měli dokonce dvě fancy a obě byly na prd. Takže Ikea, 80 Kč a nemáte zač)
Chůvička (máme nějakou základní od Philips)
Oblečení (body, overaly, čepičky, ponožky, svetříky, dečky)

Přemýšlím, co jsme ještě potřebovali a asi je to opravdu všechno. Rozhodně se nepovažuju za nějakou super organizovanou nákupčí dětskýho sortimentu, to ne. Ale jako každá máma jsem si ve spolupráci s miminkem spoustu věcí vychytala. V dnešní době, kdy si naklikáte na webu nákup, kterej máte za pár hodin doma, si myslím, že spoustu věcí můžete pořídit až „za běhu“. Člověk nikdy dopředu neví, co přesně bude to konkrétní miminko potřebovat/ preferovat/ nesnášet. Takže neutrácejte zbytečně za miliardu kravin předem. Je to těžký, já vím. Valí se to ze všech stran a všechny chceme být „dobrý mámy“ a dětem dopřát to nejlepší. Často je to ale naprosto zbytečný a kontraproduktivní. Pro miminko jste stejně nejdůležitejší VY. Spokojená vy. Klišé, ale je to tak, dámy. SPOLU se budete mít hezky. A máte se na co těšit, je to totiž opravdu pěkný.

Mějte se krásně!

Bju

PS: Budu ráda, když se tu nestrhne nějaká dlouhá mama diskuze na téma, co jsem měla a neměla kupovat. Zbytečný ☺

IMG_8028

IMG_8046

IMG_8285

IMG_8290

IMG_8381

IMG_8552

IMG_8626

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *