Hezký pátek! Taky nestíháte? Konec října je podle mě dost hektický. Takže jestli se vám stává, že v návalu povinností nestíháte chodit na obědy, mám pro vás tip na snadný čočkový salát, který si můžete připravit s sebou do práce. Navíc je studený, takže si s ohříváním nemusíte lámat hlavu. Stačí si večer před spaním uvařit trochu čočky a ráno k ní přihodit jen pár rajčátek, olivového oleje, citron a koriandr a kolem poledne, až začnete šilhat hlady, budete rázem na vrcholu blaha!
Na 4 porce
Doba přípravy: 15 minut
2 hrnky uvařené tmavé čočky
300 g cherry rajčátek
1 svazek jarní cibulky
80 – 100 ml olivového oleje
2 citrony
1/2 svazku koriandru
sůl
1. Do hezké salátové mísy nasypu uvařenou čočku. Cherry rajčátka rozkrájím na poloviny, jarní cibulku očistím, nakrájím ji na tenká kolečka a přidám k čočce.
2. Osolím, zakápnu olivovým olejem, šťávou ze dvou citronu a vše dobře promíchám. Podle chuti přidávám olivový olej a sůl. Nakonec si nasekám koriandr nahrubo a přisypu ho k salátu. Já čočkový salát jím nejraději jen tak, ale skvěle se hodí také k rybě.